La Ana și Ion

Restaurant, Constanța

Informații

Meniu delivery

Găteli

Farfurie de prânz din tradiție grecească Pui marinat în condimente, sos de iaurt, castraveți murați și proaspeți, ou fiert, chipsuri de cartofi, pâine prăjită cu ulei picant și sovârv, roșii proaspete și lămâie.
Copt ușurel, ușurel, ușurel...
cu acoperiș de aprozar
Umplute cu vită și porc, orez și ceapă, fierte în vin, dar și cu afumături și sos de roșii, servite cu mămăliguță, ciușcă și smântână.
Pachie ori pane
Berbec copt, sarmale, iahnie, pomana porcului, varză călită, ceapă, murături, smântână, ardei iuți.
Dar cu usturoi și mămăliguță.
Pui ardei, roșii, lămâie și urme din flăcările unui ardei iute.
Porc gătit într-un soi de șnițel cu mac și glazurat cu luteniță (sos iute sârbesc), dar, atenție, conține ou.
Porc, ciuperci, puține, dar sunt, usturoi, mămăligă, ou și telemea; toate sunt din Dobrogea, și găteala.
Sau berbeci, depide de terminația lor, dar orice ar fi fost s-au maturat cu condimente și usturoi suficient încât să fie moi.
Evident, rețeta venită din Ardeal, dar domnul prim-ministru Kogălniceanu i-a adus pe mocani în Dobrogea.

Contul meu